Tandvleesbehandeling

TANDVLEES BEHANDELING

Voor onze gezondheid, ons voorkomen en ons zelfvertrouwen moeten we trachten onze eigen tanden zo lang mogelijk te houden. Bovendien denken veel mensen dat we onze tanden verliezen door ouder te worden. Dit is helemaal niet zo.

Heb je last van bloedend tandvlees bij het poetsen? Is je tandvlees rood? Dan heb je ontstoken tandvlees of gingivitis ook al heb je geen pijn.

Tanden kunt u wel verliezen ten gevolge van tandvleesontsteking wat leidt tot botverlies en het loskomen van uw tanden. Niet alleen uw tanden zijn belangrijk, ook uw tandvlees moet gezond zijn. Daarom blijven wij steeds herhalen om 6-maandelijks of minstens jaarlijks op controle te komen. Want, hoe gezonder uw tandvlees, hoe minder uw tandvlees terugtrekt, hoe minder gevoelig uw tanden worden, en hoe minder gemakkelijk ze los komen te staan.

Bij tandvleesontsteking is een grondige verwijdering van plaque en tandsteen nodig.

Een goede mondhygiëne en een grondige tandsteenreiniging zijn essentieel voor een gezonde mond met gezond tandvlees. Wij geven u graag verder advies met persoonlijke tips over poetsbeurten.

Bij parodontitis of ontsteking van de structuren die de tanden vasthouden zal de reiniging uitgebreider gebeuren om het tandsteen dat zich onder het tandvlees genesteld heeft te verwijderen. Het belangrijk te weten dat er een wetenschappelijk verband bestaat tussen parodontitis, de gezondheid van uw tandvlees en uw algemene gezondheid