Preventieve behandeling & controle

Een goede mondhygiëne en een jaarlijkse gebitscontrole zijn de basis voor het behoud van gezonde tanden en hun steunweefsel.
Voorkomen is beter dan genezen.

JAARLIJKS MONDONDERZOEK

Een goede mondhygiëne en een jaarlijkse gebitscontrole zijn de basis voor het behoud van gezonde tanden en hun steunweefsel. Voorkomen is beter dan genezen.

PREVENTIE

Een gezonde mond begint bij een goede mondhygiëne. Daar kan u in eerste instantie zelf voor zorgen. Bij Dental Esthetics proberen we steeds de nadruk te leggen op de correcte manier van tanden poetsen, zowel met de tandenborstel als interdentaal met behulp van floss, tandenstokers of borsteltjes. Wij geven u graag tips en advies door poetsinstructies in de mond.

Tijdens deze controlezittijd worden alle tanden en tandvlees grondig gecontroleerd en alle tanden goed gereinigd en alle tandsteen verwijderd. Tandsteen ontstaat door tandplak die te lang blijft zitten en verkalkt door componenten in het speeksel, tandsteen kan je niet meer zelf wegpoetsen, dit dient ultrasoon weggehaald worden.

TANDSTEEN VERWIJDEREN

Voor een tandreiniging komt u ook best halfjaarlijks net zoals uw mondonderzoek. Tijdens de tandreiniging wordt alle tandsteen en tandplak op een professionele manier verwijderd. Dit is essentieel in de preventie van tandvleesproblemen.

Daarna worden de tanden gepolijst met een klein borsteltje met een polijstpasta. Dankzij de polijstbehandeling verdwijnen oppervlakkige tandverkleuringen en voelen uw tanden weer glad en fris aan. Wij geven je graag advies en tips om tandsteen te vermijden.

RADIOLOGIE

Om een mondanalyse perfect te beoordelen maken we indien nodig bijkomende röntgenbeelden van de tanden. Deze zijn onmisbaar in het beoordelen van oude tandvullingen en in het vroegtijdig opsporen van bepaalde aandoeningen zoals tandcariës, ontstekingen, wijsheidstanden, kaakgewricht problematiek of andere specifieke behandelingen.

Samen met de patiënt bespreken we op het eind van de mondanalyse de nodige tandzorgen en stellen samen een behandelplanning op.