Kronen, Bruggen, Implantaten & Prothetiek

Kroon- en brugwerk vormt een sterke, duurzame en esthetische oplossing bij nood aan uitgebreider vast herstel van het gebit.

MOND ANALYSE

Bij elke patiënt wordt het gebit en aangezicht geanalyseerd om U een stralende glimlach in harmonie met uw gelaat te bezorgen. In sommige gevallen volstaat een kleine ingreep maar soms zijn uitgebreidere behandelingen noodzakelijk om een optimaal esthetisch en medisch stabiel resultaat te bekomen. De verschillende mogelijkheden van het behandelplan alsook de prijs en het verloop van de behandeling worden met u besproken.

Bij tandweefselverlies kan meestal een directe restauratie in de mond gebeuren met behulp van een vulmateriaal. Nu en dan echter is een indirecte vaste restauratie met behulp van kroon-en brugwerk noodzakelijk of beter voor de prognose van uw tand. Dit is bijvoorbeeld het geval als er te weinig gezond tandweefsel overblijft, de tandbeschadiging te groot is of er esthetische problemen zijn.

Wij hebben alle moderne kwalitatieve en duurzame materialen beschikbaar. De wensen, noden en verwachtingen van de patiënt bepalen welk materiaal of techniek gebruikt zal worden.
De kleur wordt aangepast aan de kleur van uw gebit of uw esthetische wensen.

IMPLANTATEN

Een implantaat is een correcte en betrouwbare behandeloptie voor de vervanging van tanden en kiezen. Na het plaatsen van kronen en bruggen op implantaten voelt het aan als je eigen tanden. De schroefvormige implantaten zijn van titanium die in het bot geplaatst worden. Het oppervlak is weefselvriendelijk en groeit vast in het bot zodat de implantaten zich stevig kunnen verankeren.

Het implantaat vervangt dus de natuurlijke tandwortel en kan dienen als een nieuw stevig fundament voor een kroon, brug of een tandprothese. Vooraf wordt de mondtoestand geanalyseerd om de behandeling op maat op te stellen. Het verloop, de prijs en de verschillende behandelingsmogelijkheden worden samen uitgebreid besproken.

KRONEN

Indien u een zwaar beschadigde tand heeft, is een kroon ten zeerste aan te raden. Ook kan u dit overwegen om esthetische redenen. Deze restauraties worden in een tandtechnisch laboratorium vervaardigd hier in België. Tijdens de eerste prothetische afspraak worden alle gegevens opgenomen, de tand wordt omslepen, (digitaal) afgedrukt en een tijdelijke kroon gemaakt. Intussen kan het laboratorium aan de hand van deze gegevens een kroon maken.

Bij de tweede afspraak wordt de kroon over de omslepen tand geplaatst om de oorspronkelijke vorm en esthetiek te herstellen. De kleur en vorm wordt perfect aangepast aan uw buurtanden en gebit. Inlays en onlays zijn een weefsel besparend alternatief voor een kroon indien er nog voldoende restweefsel van de tand aanwezig is. Facetten zijn een zeer mooie esthetische oplossing.

BRUGGEN

Een brug is een vaste constructie die meerdere tanden kan vervangen. Bij een brug omslijpen we pijlertanden die aan een open zonegrenzen, zoals bij een kroon. De brug wordt vastgezet op 2 of meer pijlertanden aan beide zijden van de open ruimte.

Het is ook mogelijk om vaste kronen of bruggen te verkrijgen die de tandarts op kunstwortels of implantaten kan bevestigen. Ook hier is het niet enkel om esthetische reden, maar je kan voorkomen dat tanden scheef gaan staan alsook je kauwvermogen verbeteren.

VOLLEDIGE UITNEEMBARE KUNSTGEBIT

Voor de vervanging van alle tanden in een tandenboog wordt nog gekozen voor een uitneembaar gebit. Dit kan nu ook gesteund op implantaten wat het comfort aanzienlijk verhoogt.

Een gedeeltelijk uitneembaar gebit of skeletprothese kan ook een goede oplossing zijn. Vanaf 50 jaar is dit deels terugbetaald.