Tandvlees Behandeling

Voor onze gezondheid, ons voorkomen en ons zelfvertrouwen moeten we trachten onze eigen tanden zo lang mogelijk te houden. Merkwaardig genoeg denken nog veel mensen dat we die verliezen met ouder te worden. Dit is echter niet waar. Nog nooit heeft een patiënt zijn tanden verloren omwille van zijn leeftijd.

Tanden kun je wel verliezen ten gevolge van tandvleesontsteking wat leidt tot botverlies en het loskomen van tanden. Niet alleen uw tanden zijn belangrijk, ook uw tandvlees moet gezond zijn. Uw tandvleesproblemen kunnen enkel efficiënt behandeld en voorkomen worden door enerzijds een jaarlijkse professionele reiniging en controle, anderzijds door uw medewerking, in de vorm van een juiste hygiëne, waar wij u de nodige informatie en begeleiding voor geven.

Hoe gezonder uw tandvlees, hoe minder uw tandvlees terugtrekt, hoe minder gevoelig uw tanden worden, en hoe minder gemakkelijk ze los komen te staan.

Een goede mondhygiëne en een grondige tandsteenreiniging zijn essentieel voor een gezonde mond met gezond tandvlees. Wij geven u graag verder advies met persoonlijke uitleg over poetsgewoontes.

Heeft u last van bloedingen tijdens het poetsen? Een slechte adem? Dit zijn indicaties van ontstoken tandvlees of gingivitis, parodontitis. Deze symptomen kunnen behandeld worden in de parodontologie.